Ευκαιρία καριέρας για τους ελεύθερους Κροάτες ποδοσφαιριστές

FIFPROΝΕΑ

Ο Σύνδεσμος των Κροατών ποδοσφαιριστών (HUNS) είναι μεταξύ των μελών της FIFPro που προσφέρουν τη δυνατότητα προπονήσεων σε ποδοσφαιριστές οι οποίοι είναι ελεύθεροι.
Στο διάστημα από τις 10 έως τις 19 Ιουνίου, οι ελεύθεροι Κροάτες ποδοσφαιριστές έκαναν προπονήσεις στο γήπεδο της NK Radnik Legea Sesvete. Αυτή η ευκαιρία προσφέρθηκε προκειμένου να προπονηθούν ελεύθεροι ποδοσφαιριστές και να βελτιωθούν, ώστε να είναι σε καλή κατάσταση και να αυξήσουν τις πιθανότητες τους να βρουν νέα ομάδα.
Συνολικά, μετείχαν στις προπονήσεις 21 ποδοσφαιριστές από όλες τις περιοχές της Κροατίας, κάτω από τις οδηγίες 2 προπονητών και με την υποστήριξη ενός φυσιοθεραπευτή.
Σε καθημερινή βάση πραγματοποιούντο 2 προπονήσεις, σε φανταστική ατμόσφαιρα, καθώς όλοι μαζί οι ποδοσφαιριστές δούλευαν σαν ένας.
Κάτω από τις οδηγίες των προπονητών τους, βελτιώθηκαν σε βασικούς τομείς, ακολουθώντας νέες μεθόδους δουλειάς.

Τι έκαναν σε αυτό το 10ήμερο;
-Δύο προπονήσεις την ημέρα, κάτω από τις οδηγίες του επικεφαλής προπονητή Samir Toplak και του βοηθού του Branko Ladjevic.
-Εκτός από τη φυσική κατάσταση, ασχολήθηκαν επίσης με την τεχνική και την τακτική.
-Ειδικά μαθήματα θέσεων έγιναν, για κάθε θέση ξεχωριστά, στους τερματοφύλακες, στους αμυντικούς, στους μέσους και στους επιθετικούς.
-Οι ποδοσφαιριστές, καθημερινά, είχαν κοντά τους τον φυσιοθεραπευτή και δούλευαν καθημερινά κάτω από τις οδηγίες του.
-Έδωσαν φιλικό παιχνίδι με αντίπαλο την Hrvatski Dragovoljac, ομάδα που κέρδισε τώρα την άνοδο της στην πρώτη κατηγορία της Κροατίας.

Επιπλέον, οι ποδοσφαιριστές παρακολούθησαν μία παρουσίαση για οικονομικά θέματα και έμαθαν αρκετά για την οικονομία του ποδοσφαίρου.
Οι ποδοσφαιριστές, επίσης, είδαν την παρουσίαση του Mario Cizmek, ο οποίος τους μίλησε για την παγίδα των στημένων αγώνων και για τις επιπτώσεις που αυτοί έχουν, όπως και για το πώς μπορούν να αποφύγουν τα προβλήματα που προκαλεί αυτό το φαινόμενο.
Οι ποδοσφαιριστές ήταν ενθουσιασμένοι με την ευκαιρία που είχαν κι αυτό φαίνεται κι από τις τοποθετήσεις που έκαναν, καθώς, υποστήριξαν «Το καμπ, μέσα στο οποίο κάναμε τις προπονήσεις μας, είναι θαυμάσιο. Είμαστε χαρούμενοι με τις συνθήκες, το ξενοδοχείο, το φαγητό, τον χλοοτάπητα στο γήπεδο, τους προπονητές, τον φυσιοθεραπευτή. Ευχαριστούμε τον Σύνδεσμο μας για ότι έκανε για εμάς».
Τα ΜΜΕ στην Κροατία εξέφρασαν την έκπληξη τους για το επίπεδο των προπονήσεων στο καμπ, ενώ το πιο σημαντικό είναι ότι ήδη ένας αριθμός ποδοσφαιριστών προσέλκυσε το ενδιαφέρον ομάδων στην Κροατία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Successful Croatian camp for players out of contract

Κοινοποίηση
Δείτε Ακόμη