Διαμαρτυρία των Μαυροβούνιων ποδοσφαιριστών

FIFPROΝΕΑ

Ο Σύνδεσμος των Μαυροβούνιων επαγγελματιών ποδοσφαιριστών TUPFPM, πληροφόρησε την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαιριστών FIFPro, για μία νέα υπόθεση που αφορά ομάδα του Μαυροβουνίου, η οποία επέβαλε σε ποδοσφαιριστές της να προπονούνται μόνοι τους, το καταμεσήμερο, σε άλλη ώρα από τους υπόλοιπους συμπαίκτες τους.

Αυτό συνέβη στην περίπτωση της FC Mogren Budva η οποία προσπαθεί με αυτόν τον τρόπο να αναγκάσει ποδοσφαιριστές της ομάδας της να λύσουν τα συμβόλαια τους με τον σύλλογο.

Ο 36χρονος Veselin Bojic και ο 31χρονος Bracan Popovic, έμαθαν από την ομάδα τους ότι δεν υπολογίζονται για την επόμενη σεζόν, καθώς δεν βρίσκονται μέσα στα μελλοντικά πλάνα της.

Η FC Mogren ζήτησε από τους παίκτες να λύσουν τα συμβόλαια τους και να αναζητήσουν αλλού ποδοσφαιρική στέγη. Και οι δύο ποδοσφαιριστές αρνήθηκαν να αφήσουν, με αυτόν τον τρόπο, την ομάδα της πρώτης κατηγορίας του Μαυροβουνίου, καθώς έχουν συμβόλαια έως το καλοκαίρι του 2014 και παράλληλα τους οφείλονται αποδοχές 5 μηνών από την τελευταία αγωνιστική περίοδο.

0 Popovic είχε προκαλέσει το ενδιαφέρον δύο άλλων ομάδων, ωστόσο, η FC Mogren, αρνήθηκε να συνεργασθεί για την υλοποίηση της μεταγραφής αν και ήθελε να απαλλαγεί από τον συγκεκριμένο παίκτη.

Η διοίκηση της FC Mogren αποφάσισε να δημιουργήσει συνθήκες ασφυκτικής πίεσης για τους Bojic και Popovic και έτσι όχι μόνο δέχθηκαν εντολή να προπονούνται μόνοι τους, αλλά, επιπλέον, ο προπονητής τους Ranko Zirojevic, τους έβαλε να γυμνάζονται με πολύ βαρύ προπονητικό πρόγραμμα.
Οι δύο ποδοσφαιριστές, υποχρεώθηκαν να προπονούνται μέσα στο μεσημέρι, σε θερμοκρασία 40 βαθμών Κελσίου, στον καυτό Ιούλιο του Μαυροβουνίου, με το επιχείρημα ότι «θα έπρεπε να βελτιώσουν τη φυσική κατάσταση τους».

Απαγορεύθηκε, μάλιστα, στους ποδοσφαιριστές να φορούν καπέλα, ώστε να προστατευθούν από τον ήλιο, ακόμα και να πίνουν νερό.
Τόσο ο Bojic όσο και ο Popovic αποφάσισαν να ακολουθήσουν τις εντολές της ομάδας τους, προκειμένου να μη δώσουν δικαιώματα για να θεωρηθεί ότι έδειξαν έλλειψη πειθαρχίας.

Την τέταρτη ημέρα αυτών των βασανιστικών προπονήσεων, ο Popovic έπεσε λιπόθυμος στο έδαφος, καθώς δεν άντεξε την πίεση και τη ζέστη.
Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και διαγνώσθηκε ότι είχε υψηλή πίεση αλλά και ανεβασμένη τιμή σακχάρου.

Οι γιατροί τον έχουν υπό παρακολούθηση και δεν του επιτρέπουν να γυρίσει στις προπονήσεις. Ο Bojic, ο Popovic και ο Σύνδεσμος των Μαυροβούνιων ποδοσφαιριστών TUPFPM, θα μεταφέρουν αυτή την υπόθεση, στην Επιτροπή Επίλυσης Διαφορών της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας του Μαυροβουνίου.

«Αυτό είναι απαράδεκτο» δήλωσε ο Πρόεδρος των Μαυροβούνιων ποδοσφαιριστών Zeljko Janovic. «Πρόκειται για παραβίαση των δικαιωμάτων των ποδοσφαιριστών αλλά και απόδειξη για το τι μπορεί να συμβεί όταν οι ποδοσφαιριστές αναγκάζονται να προπονούνται μόνοι τους. Θα συγκεντρώσουμε στοιχεία και θα κάνουμε τα πάντα ώστε να προστατέψουμε τους ποδοσφαιριστές. Θα τους συμβουλεύσουμε να αρνηθούν να προπονούνται σε τέτοιες συνθήκες».
Παράλληλα, η  FC Mogren επαναπρογραμμάτισε τις προπονήσεις της για τους 2 παίκτες, οι οποίοι θα πρέπει τώρα να γυμνάζονται όχι το μεσημέρι, αλλά, στις 8 το πρωί.

Κοινοποίηση
Δείτε Ακόμη