Χιλή: Ο Σύνδεσμος οργάνωσε ημερίδα για παιδιά με ανάγκες

FIFPROΝΕΑ

Ο Sifup, ο Σύνδεσμος επαγγελματιών ποδοσφαιριστών της Χιλής, οργάνωσε την πρώτη ημερίδα ποδοσφαίρου για παιδιά με ανάγκες.
«El Dia del Futbol», μία ημέρα αφιερωμένη σε παιδιά που χρειάζονται προσοχή και προέρχονται, επίσης, από οικογένειες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες.
Ο Sifup οργάνωσε τουρνουά με 300 παιδιά από την Coanil, μία οργάνωση που εργάζεται με παιδιά τα οποία  προέρχονται από φτωχές οικογένειες ή οικογένειες που ζουν σε γειτονιές με μεγάλη εγκληματικότητα ή ορφανά. Ενεργοί και παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές αλλά και προπονητές βοήθησαν στην υλοποίηση αυτής της ιδέας.
Για παράδειγμα, οι παλαίμαχοι της Εθνικής ομάδας της Χιλής Esteban Valencia και Pedro Gonzalez έκαναν ειδική προπόνηση με μία 17χρονη με καροτσάκι, την Maria Teresa Villalon, που μάλιστα είναι τερματοφύλακας. Παίκτες από τις ομάδες Palestino και Union Espanola πήγαν στο τουρνουά και μοιράστηκαν πολλές όμορφες στιγμές με τα παιδιά.
«Η ιδέα πίσω από αυτό το τουρνουά είναι να συμπεριλάβουμε το ποδόσφαιρο σε μία κοινότητα όπως την Coanil», εξήγησε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου, Carlos Soto. «Μετά την εφετινή επιτυχία, θέλουμε να το διοργανώνουμε κάθε χρόνο».
Ο Felipe Nunez, τερματοφύλακας της Palestino, δήλωσε: «Τέτοιες ημερίδες σημαίνουν πολλά για εμάς τους ποδοσφαιριστές. Πάντα ήθελα να είμαι όσο το δυνατόν κοντά σε παιδιά με προβλήματα υγείας ή σε αυτά που ζουν κάτω υπό αντίξοες συνθήκες. Για αυτά τα παιδιά, μία τέτοια ημερίδα είναι κάτι πολύ σημαντικό. Είμαι πατέρας δύο παιδιών, και πραγματικά όταν βλέπω παιδιά να υποφέρουν θέλω να μπορέσω να δώσω και εγώ κάτι από τον εαυτό μου».
«Είμαι ευτυχής που είχα την δυνατότητα να προσφέρω κάτι στην ημερίδα» είπε ο επιθετικός της Sebastian Jaime, Union Espanola. «Είναι φανταστική αίσθηση και θέλω να ξανασυμμετάσχω σε τέτοιου είδους ημερίδες, διότι βλέπεις την χαρά στα πρόσωπά τους και αυτή είναι η καλύτερη ανταμοιβή».

Chile: union organizes day for disadvantaged kids

Κοινοποίηση
Δείτε Ακόμη