Αναπόφευκτη η απεργία των ποδοσφαιριστών της Ισπανίας

FIFPROΝΕΑ

Η απεργία είναι αναπόφευκτη. Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ του Συνδέσμου Ισπανών ποδοσφαιριστών AFE και της επαγγελματικής ένωσης LFP σταμάτησαν μετά από μιάμιση ώρα.

«Δεν έχουμε φτάσει σε καμία συμφωνία» δήλωσε ο πρόεδρος της LFP, Jose Luis Astiazaran, μετά τη συνάντηση στα γραφεία της Ένωσης στην Μαδρίτη. Ο Γενικός Διευθυντής του AFE, Luis Gil, περιέγραψε την δύσκολη κατάσταση που επικρατεί. «Δεν προτάθηκε ούτε μία πρόταση από την Επαγγελματική Ένωση. Και οι θέσεις της είναι μακράν των θέσεων της Λίγκας.»

Οι εταίροι συμφώνησαν να ξανά ξεκινήσουν τις διαπραγματεύσεις την ερχόμενη Παρασκευή, την ίδια ημέρα που είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθούν οι πρώτες αναμετρήσεις της σεζόν στην πρώτη κατηγορία της Ισπανίας.

Την περασμένη Πέμπτη, ο AFE ανακοίνωσε ότι οι ποδοσφαιριστές των ομάδων των Primera and Segunda Division θα απεργήσουν τα δύο πρώτα Σαββατοκύριακα της νέας ποδοσφαιρικής σεζόν εκτός και αν μία νέα ΣΣΕ θα υπογραφόταν. Οι ποδοσφαιριστές, επίσης, ζητούσαν μεγαλύτερο ποσό για το ταμείο αλληλοβοηθείας έτσι ώστε να βοηθούνται οι παίκτες που δεν έχουν πληρωθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα και οι ομάδες τους είναι σε κατάσταση πτώχευσης ή ειδικής εκκαθάρισης ενώ απαιτούν να υποβιβάζονται οι ομάδες που αδυνατούν να πληρώσουν ή πτωχεύουν.
Στο τέλος της σεζόν 2010/2011, περίπου 50 εκατομμύρια ευρώ χρωστούσαν ομάδες της Ισπανίας σε 200 ποδοσφαιριστές.

Footballers’ strike in Spain looks inevitable

 


Κοινοποίηση
Δείτε Ακόμη