Αναγνώριση του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών απο την FIFPro

FIFPROΔΙΑΦΟΡΑΝΕΑ

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαιριστών, στο πλαίσιο της έρευνας της για τις οφειλές που υπάρχουν απέναντι σε ποδοσφαιριστές ομάδων και τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στη σεζόν 2014-2015, ζήτησε τις απόψεις εκπροσώπων των Εθνικών Συνδέσμων Ποδοσφαιριστών της Ελβετίας, της Πορτογαλίας και της Ελλάδος, αναδεικνύοντας τη δυναμική όπως και την παρεμβατική δράση τους και το ενδιαφέρον που επιδεικνύουν απέναντι στα μέλη τους και γενικώς προς τους συναδέλφους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές και εγκωμιάζοντας τους για το ενδιαφέρον και την αποτελεσματικότητα τους.

Εκ μέρους του ΠΣΑΠ τοποθετήθηκε στην FIFPro ο Ταμίας και Υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων του Συνδέσμου, Σταμάτης Συρίγος, ο οποίος επεσήμανε : ” Ο ΠΣΑΠ λειτούργησε ως συμπαίκτης για τους συναδέλφους μας, για το καλό τους. Βοηθήσαμε τους ποδοσφαιριστές που είχαν πρόβλημα με τις ομάδες τους, καλύπτοντας τα έξοδα για τη νομική υποστήριξη τους, όπως και άλλα κόστη. Σε καθημερινή βάση, για 24 ώρες το 24ωρο, ο ΠΣΑΠ ήταν δίπλα στους ποδοσφαιριστές, προσπαθώντας να δίνει λύσεις. Τα συστήματα υποστήριξης είναι αναγκαία για τους ποδοσφαιριστές. Και καθοριστικά. Ειδικά σε περιπτώσεις που αφορούν μη πληρωμή. Αυτές οι καταστάσεις συχνά οδηγούν σε ρήξεις στις σχέσεις, στον τρόπο ζωής και στη ψυχολογία. Ορισμένοι ποδοσφαιριστές δεν μπορούν κάν να πληρώσουν τους λογαριασμούs τους ή το ενοίκιο τους, με αποτέλεσμα να έχουν πρόσθετο άγχος.”

Μιλώντας εκ μέρους του Συνδέσμου των Ελβετών ποδοσφαιριστών, ο Lucien Valloni, τόνισε :

« Δεν είναι εύκολη κατάσταση και για τους παίκτες αλλά και για εμάς ως Σύνδεσμο να λειτουργήσουμε σε αυτές τις συνθήκες. Στη σεζόν 2014-2015, η Σερβέτ πρωταγωνίστησε στη δεύτερη κατηγορία, με στόχο την άνοδο. Ομως, στους 3 τελευταίους μήνες άφησε απλήρωτους τους παίκτες της, οι οποίοι ωστόσο έδειξαν ομαδικό πνεύμα και ανταποκρίθηκαν στις υποχρεώσεις τους, έστω και αν είχαν ασήμαντους μισθούς, ακόμα και όταν πληρώνονταν. Στο τέλος, η Σερβέτ, λόγω χρεών, έπεσε στην τρίτη κατηγορία και οι ποδοσφαιριστές της αναγκάσθηκαν να αναζητήσουν αλλού τον επόμενο προορισμό στην καριέρα τους, σε καθεστώς οικονομικής ανασφάλειας.”

Εκπροσωπώντας τους Πορτογάλους ποδοσφαιριστές, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου τους Joaquim Evangelista δήλωσε :

” Στην Πορτογαλία, υπήρχαν πολλά προβλήματα με τις οφειλές σε ποδοσφαιριστές της Μπέιρα Μαρ και χρειάσθηκε η βοήθεια του Συνδέσμου, ώστε να αντιμετωπισθεί το ζήτημα που δημιουργήθηκε. Οι ποδοσφαιριστές πρέπει, πάντα, να απευθύνονται στους Συνδέσμους τους, ώστε να βρίσκουν λύσεις. Οταν οι άλλοι αποτυγχάνουν, οι Σύνδεσμοι θα είναι εκεί για τους ποδοσφαιριστές, ως φωτεινός φάρος κατεύθυνσης, μέσα στη δίνη της οικονομικής και αθλητικής αβεβαιότητας.”

Κοινοποίηση
Δείτε Ακόμη