50ο Συνέδριο FIFPro

FIFPROΝΕΑ

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Άμστερνταμ η ετήσια Γενική Συνέλευση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαιριστών FIFPro, που εκπροσωπεί 65.000 επαγγελματίες ποδοσφαιριστές.

Στο πλαίσιο της Συνέλευσης, συζητήθηκαν καίρια και κρίσιμα θέματα που αφορούν τους συναδέλφους ποδοσφαιριστές, τους οποίους εκπροσωπεί η FIFPro ως συλλογικός φορέας τους σε παγκόσμιο επίπεδο, προσπαθώντας πάντα για την βελτίωση των συνθηκών εργασίας τους, και τη διασφάλιση και προώθηση των δικαιωμάτων τους.

Η φετινή Γενική Συνέλευση της FIFPro ήταν ιστορική, καθώς, συνέπεσε με τον εορτασμό της επετείου των 50 χρόνων από την ίδρυση της FIFPro.

Ο ΠΣΑΠ εκπροσωπήθηκε στην Συνέλευση, από τον Γενικό Γραμματέα κ. Κωνσταντίνο Πούλιο και τον Ταμία και Υπεύθυνο Διεθνών Σχέσεων κ. Σταμάτιο Συρίγο.

Greece, Piat and van Seggelen

Οι εκπρόσωποι του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΣΑΠ προώθησαν τις θέσεις του Συνδέσμου και δέχθηκαν τα συγχαρητήρια της FIFPro για την έντονη δραστηριοποίηση του Συνδέσμου προς το συμφέρον των μελών του αλλά και για την εν γένει κοινωνική του προσφορά.

Η Γενική Συνέλευση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαιριστών, εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή της στους ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στην Ελλάδα, στον αγώνα και τις κινητοποιήσεις τους με αίτημα την ενεργοποίηση του Εγγυητικού Ταμείου.

Μάλιστα, δόθηκε ο λόγος στους εκπροσώπους του ΠΣΑΠ προκειμένου να ενημερώσουν όλα τα μέλη της FIFPro για το ζήτημα της αποχής και οι συμμετέχοντες στη Γενική Συνέλευση τάχθηκαν ομόφωνα στο πλευρό των Ελλήνων ποδοσφαιριστών, επιδεικνύοντας απόλυτη κατανόηση ως προς το δίκαιο και εύλογο του αιτήματός τους, εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους με ανάταση των χεριών τους και τη γενικότερη στάση και τοποθέτησή τους υπέρ της ανάγκης δημιουργίας του Εγγυητικού Ταμείου.

Ιδιαίτερα θετικές αναφορές έγιναν από τα μέλη της FIFPro για τους επαγγελματίες Έλληνες ποδοσφαιριστές που, με κορωνίδα την Εθνική μας ομάδα και τη στήριξη της Πολιτείας, απέδειξαν ότι αποτελούν πρότυπο και φωτεινό παράδειγμα για όλους, με τη συναδελφικότητα και την υπεύθυνη στάση τους, καθώς, οι αρχηγοί των ομάδων της Super League και της Football League έγιναν η φωνή όλων των ποδοσφαιριστών, δηλώνοντας στο πλαίσιο κοινών συνεντεύξεων τύπου, ότι δε θα αγωνισθούν, προκειμένου να βοηθήσουν τον αδύναμο ποδοσφαιριστή, στέλνοντας έτσι ένα ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης, ομοψυχίας και ενότητας.

[psap]
Κοινοποίηση
Δείτε Ακόμη