Εντυπωσιακή παρουσία των ποδοσφαιριστών στην Γενική Συνέλευση του ΠΣΑΠ

Uncategorized
Γενική Συνέλευση του ΠΣΑΠ

Με την, άκρως εντυπωσιακή, παρουσία 400 ποδοσφαιριστών, πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 5 Μαΐου η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών στο Συνεδριακό Κέντρο του Μεγάρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Ετήσια Γενική Συνέλευση του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών

Οι συνάδελφοι ενέκριναν τις κινήσεις της Διοίκησης του ΠΣΑΠ και εξέφρασαν την ευαρέσκεια τους για το έργο που επιτελεί ενώ ενημερώθηκαν για σειρά από θέματα που τους αφορούν και τόνισαν ότι παραμένουν αλληλέγγυοι με τον Σύνδεσμο τους, καθώς,μάλιστα αναγνωρίζουν ότι τους καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την αντιμετώπιση όλων των ζητημάτων που τους απασχολούν.

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος του ΠΣΑΠ Διονύσιος Δημόπουλος, αναφερόμενος, εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου, στα πεπραγμένα της Διοίκησης αλλά και στους στόχους που έχει θέσει, επεσήμανε απευθυνόμενος στους συναδέλφους ποδοσφαιριστές, στο πλαίσιο του απολογισμού του έργου που έχει συντελεσθεί, τα εξής.

“Αγαπημένοι Συνάδελφοι, Καλοί Φίλοι

Καλώς ήλθατε στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών, τη δική σας Συνέλευση, που δεν είναι τίποτα περισσότερο ή λιγότερο απο την ευκαιρία που έχουμε ώστε να είμαστε όλοι μαζί, να μιλήσουμε για όσα μας απασχολούν, όσα θέλουμε να αλλάξουμε, όσα ελπίζουμε να κάνουμε καλύτερα, για το ποδόσφαιρο και τις ζωές μας, τις ζωές των παιδιών μας, μα πάνω από όλα γιατί λατρεύουμε το παιχνίδι, το δικό μας παιχνίδι.

Μπροστά σας δεν είναι ο Πρόεδρος του ΠΣΑΠ αλλά ο δικός σας άνθρωπος, ο Διονύσης Δημόπουλος,ο συνάδελφος σας.

Οι θέσεις είναι τυπικές και υπάρχουν μόνο γιατί έτσι πρέπει να συμβαίνει, ώστε να καλυπτόμαστε θεσμικά.

Ξεχάστε τις ιδιότητες. Εδώ, όλα τα παιδιά του Διοικητικού Συμβουλίου είμαστε ένα με εσάς,προερχόμαστε από εσάς.

Όλοι είμαστε ένα.

ΠΣΑΠ σημαίνει ποδοσφαιριστής και ποδοσφαιριστής σημαίνει ΠΣΑΠ.

Αυτό προσπαθούμε να περάσουμε σε όλα τα παιδιά και χαιρόμαστε ειλικρινά γιατί βλέπουμε ότι οι προσπάθειες μας πιάνουν τόπο.

Τα προηγούμενα χρόνια γνωρίζουμε καλά ότι υπήρχε απόσταση ανάμεσα στον Σύνδεσμο και τα μέλη του. Για διάφορους λόγους, δίχως να υπάρχει πρόθεση, δεν κατηγορούμε κανέναν αλλά έτσι συνέβη, χάθηκε η επαφή, η αλληλοκατανόηση, η συντροφικότητα. Περάσαμε μία κρίση.

Συνάδελφοι πρότυπα, όπως ο Αντώνης Νικοπολίδης, ο Στέλιος Γιαννακόπουλος, ο Κώστας Χαλκιάς, ο Αλέξανδρος Τζόρβας, ο Κώστας Κατσουράνης μπήκαν μπροστά για να δώσουν λύσεις, να αλλάξουν το προφίλ του ΠΣΑΠ, να προχωρήσουν τις διαδικασίες με άλλο σκεπτικό, κυρίως με δύναμη και ενθουσιασμό, με διάθεση να βρούμε όλοι μαζί το χαμένο κίνητρο για να αγκαλιάσουμε και πάλι τον Σύνδεσμο μας, να είμαστε δίπλα του, ενεργοί.

Μπήκαμε στη διοίκηση για να βοηθήσουμε και μας είδατε στο πλευρό σας στα αποδυτήρια, στα ξενοδοχεία, στις δύσκολες στιγμές, στις ευχάριστες. Είμαστε εδώ, είμαστε όπου μας έχετε ανάγκη.

Η Γενική Συνέλευση της 17ης Μαΐου 2010, από την οποία έγινε το νέο ξεκίνημα του ΠΣΑΠ αποτελεί και το σημείο εκκίνησης αυτής της προσπάθειας για αναγέννηση του Συνδέσμου μας.

Και σήμερα,με χαρά και τιμή, βλέπουμε ότι παραμένετε κοντά μας, έτοιμοι να μας στηρίξετε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, κυρίως με την εμπιστοσύνη σας.

Μας δίνετε δύναμη, ώστε να έχουμε αποτελεσματικότητα στους αγώνες που κάνουμε για τα δικαιώματα μας, τις διεκδικήσεις μας.

Οριοθετήσαμε τους στόχους μας, αγωνισθήκαμε με επιμονή και πιστεύουμε ότι καταφέραμε να δικαιώσουμε την εμπιστοσύνη σας.

Πετύχαμε ήδη αρκετά σε αυτό το διάστημα που είμαστε στη διοίκηση του ΠΣΑΠ, με τη δική σας στήριξη. Ολοκληρώσαμε ενέργειες και προσπάθειες σε σημαντικά ζητήματα,συνεχίζουμε ώστε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό.

Βάλαμε ως στόχο την ασφαλιστική κάλυψη για τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές των ομάδων της δεύτερης και τρίτης Εθνικής κατηγορίας και την ουσιαστική βελτίωση των ασφαλιστικών παροχών για τους ποδοσφαιριστές των ομάδων της Σούπερ Λιγκ και το πετύχαμε.

Αυξήθηκαν όλες οι καλύψεις που μας αφορούν και υπήρξε , επιτέλους, πρόνοια και για τα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών μας ενώ το επίπεδο της ατομικής κάλυψης έφθασε πια τις 500.000 ευρώ, για ότι συμβεί εντός και εκτός Ελλάδας.

Ξεπεράσαμε δυσκαμψίες και ατέλειες με όρια ηλικίας, ασθένειες και εξαιρέσεις. Πλέον, μετά από 38 χρόνια, όπου παίζαμε δίχως τα βασικά, έχουμε ένα πολύ καλό επίπεδο ασφάλισης και μπορούμε να κοιτάμε τη συνέχεια με ακόμα καλύτερες προϋποθέσεις, καθώς, δεν αφήνουμε τίποτα στη τύχη, διεκδικούμε, πιέζουμε, αγωνιζόμαστε.

Ολοκληρώσαμε τη νομική κάλυψη που προσφέρει ο Σύνδεσμος σε εσάς, ως ομπρέλα που σας προστατεύει από ότι και αν πρόκειται να σας συμβεί. Εχετε πλέον κατοχύρωση και το κεφάλι σας είναι ήσυχο.

Η νομική υπηρεσία του ΠΣΑΠ με τον Θανάση Μακρυνιώτη και τον Μανώλη Αλαφραγκή, είναι πλέον παντού ώστε να βοηθά τον ποδοσφαιριστή, σε όλα τα θέματα του και σε κάθε υπόθεση του.

Ανταποκριθήκαμε με αυτό τον τρόπο σε ότι επιτάσσει το καταστατικό του ΠΣΑΠ , πέρα φυσικά από τις δικές μας επιθυμίες και ανάγκες. Δυστυχώς, χρειάσθηκε να φθάσουμε στο 2013 ώστε να γίνει πραγματικότητα το προαπαιτούμενο για τη λειτουργία του ΠΣΑΠ, να υλοποιηθεί ένας από τους βασικούς στόχους του, καθώς, τα προηγούμενα χρόνια αυτός, δυστυχώς, δεν είχε επιτευχθεί.

Βρίσκοντας,πλέον, κάθετα αντίθετους απέναντι μας αρκετούς , αλλά, αυτό λίγο μας ενδιαφέρει, μπροστά στο συμφέρον του ποδοσφαιριστή και μόνο.

Ο Θανάσης Μακρυνιώτης, πολύπειρος δικηγόρος που στηρίζει εδώ και πολλά χρόνια τον ΠΣΑΠ, έχει τη δική του καθοριστική προσφορά ,στη νομική υπηρεσία μας και στην εκπροσώπηση του Συνδέσμου στις Επιτροπές των θεσμικών οργάνων όπου μετέχει.Είναι σημαντικός συνεργάτης, σταθερή αξία για τον ΠΣΑΠ.

Από τις 18 Νοεμβρίου 2013, ο ΠΣΑΠ έχει ως άμεσο συνεργάτη τον δικηγόρο Δ.Ν. Μανώλη Αλαφραγκή, ο οποίος επίσης είναι εδώ ώστε να αγωνίζεται για εσάς, σε αυτό το τόσο λεπτό θέμα της νομικής κάλυψης που μας αφορά όλους.

Είτε πρόκειται για απλή ενημέρωση, είτε για λύση συμβολαίου ή για σύναψη ιδιωτικού συμφωνητικού ή για κατάθεση προσφυγής, ο κ. Αλαφραγκής είναι δίπλα μας για να βοηθήσει τους ποδοσφαιριστές, χωρίς να χρειάζεται να ξοδέψετε ούτε ευρώ και δίχως να έχετε την υποχρέωση να καταβάλλετε ποσοστά, ανάλογα με την έκβαση της υπόθεσης σας.

Ήδη, πάντως,μέσα σε λίγους μόνο μήνες, περισσότερα από 250 μέλη μας βρήκαν βοήθεια από τη νομική υπηρεσία μας και πήραν τις λύσεις που χρειάσθηκαν.Είναι ευχάριστο ότι στο πρόσωπο του κ.Αλαφραγκή, ως στελέχους του ΠΣΑΠ, οι ποδοσφαιριστές βρήκαν έναν άνθρωπο τον οποίο εμπιστεύονται και με τον οποίο συνεννοούνται θαυμάσια.

Έχουμε δίπλα μας στο κομμάτι της Επικοινωνίας αλλά και σε ότι άλλο χρειασθούμε, τον δημοσιογράφο Νίκο Δελαγραμμάτικα, ο οποίος πραγματικά όλα αυτά τα χρόνια είναι στο χώρο του Συνδέσμου και μας στηρίζει ποικιλότροπα, δίνοντας με την παρουσία του, τη δυναμική και την αύρα του, τη δική του συμβολή στον ΠΣΑΠ.

Εντιμος και αναπόσπαστο μέλος της ομάδας του ΠΣΑΠ.

Είναι ευχάριστο ότι , πλέον, έχουμε καλή επαφή και συνεργασία με την Ομοσπονδία, τη Σούπερ Λιγκ και τη Φούτμπολ Λιγκ και αυτό το πλαίσιο σχέσεων βοηθά ώστε να αντιμετωπίζονται προβλήματα των ποδοσφαιριστών.

Βάζουμε στόχους ως Διοίκηση και κάνουμε ότι είναι δυνατό ώστε να τους υλοποιήσουμε.

Προτεραιότητα μας , πλέον, αποτελεί το Εγγυητικό Ταμείο. Όλοι γνωρίζουμε τι σημαίνει αυτό για τους ποδοσφαιριστές. Δυστυχώς, όταν μία ομάδα πέφτει κατηγορία , το 99% των ποδοσφαιριστών, χάνει τα χρήματα που δικαιούται , ειδικά βεβαίως όταν αλλάζει καθεστώς και από επαγγελματική μετατρέπεται σε ερασιτεχνική.

Επιμείναμε ιδιαίτερα σε αυτό το κρίσιμο θέμα και τώρα πια έχουμε μπει στο τελευταίο στάδιο για την ενεργοποίηση του Εγγυητικού Ταμείου.

Μπήκαν χρήματα από τη Σούπερ Λιγκ και τη Φουτμπολ Λιγκ και έχουμε πάρει εχέγγυα για ανάλογη κίνηση και από την πλευρά της ΕΠΟ, όπως και για συνέχιση των καταβολών απο τις δύο Λίγκες.

Το Ταμείο που όλοι περιμένουμε και θέλουμε με αγωνία και ανυπομονησία, επειδή, ξέρουμε ότι θα λύσει προβλήματα, είναι πλέον έτοιμο να πάρει υπόσταση, να υλοποιηθεί.

Πολλοί,γνωρίζουμε καλά, ότι έφθασαν ακόμα και στο σημείο να μας χλευάσουν για αυτό το Ταμείο. Και όμως, να που τώρα είμαστε πιο κοντά από ποτέ άλλοτε στην έναρξη λειτουργίας του, ώστε να γνωρίζουν τα μέλη μας ότι θα παίρνουν, έστω, ένα μέρος από τα χρήματα που δικαιούνται.

Το Εγγυητικό Ταμείο θα αφορά προσφυγές και συμβόλαια, με πρώτη σεζόν τη 2012-2013.

Για το Εγγυητικό Ταμείο, δεν υπάρχουν χρονικά όρια για τη λήξη του. Θα προσφέρει βοήθεια, αλλά, χρειάζεται να είμαστε διαρκώς σε εγρήγορση, ώστε να μπορέσουμε να πάρουμε όλα όσα έχει να μας δώσει ο χώρος του ποδοσφαίρου, για εκείνους που τα δικαιούνται, τους πρωταγωνιστές του.

Θεωρούμε ότι η λειτουργία του Εγγυητικού Ταμείου θα είναι μία τεράστια επιτυχία για τον ΠΣΑΠ και τον ποδοσφαιριστή, καθώς, με μία επιτυχία αυτού του χαρακτήρα θα έχουν μπει πολύ δυνατές βάσεις για την υποστήριξη των συναδέλφων μας που είναι σε δυσκολία και θα είμαστε δίπλα στον αδύναμο ποδοσφαιριστή, δίνοντας του τη σιγουριά ότι ακόμα και στο απρόοπτο θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να τον καλύψουμε.

Γιατί,φυσικά, βλέπουμε πλέον ότι δεν υπάρχει μόνο ο αγωνιστικός υποβιβασμός αλλά και εκείνος που επιδιώκεται πια, μέσα από την κήρυξη της ομάδας σε κατάσταση πτώχευσης, ώστε να δηλωθεί οικονομική αδυναμία και να αποφευχθεί η πληρωμή των οικονομικών υποχρεώσεων, προς τους ποδοσφαιριστές και όχι μόνον.

Ο ποδοσφαιριστής, όπως καλά γνωρίζετε, νιώθει πια ότι η πόρτα του ΠΣΑΠ είναι ανοιχτή για εκείνον.

Κάνουμε ότι μπορούμε ώστε να βοηθήσουμε, με κάθε τρόπο. Ηθικά, ψυχολογικά, οικονομικά.

Όμως ,αγωνιζόμαστε ώστε τα αυτονόητα να γίνουν μέρος της καθημερινής πρακτικής,προκειμένου να γνωρίζουν όλοι ότι ο ΠΣΑΠ είναι έτοιμος να κάνει τα πάντα, αρκεί να υποστηρίξει το δίκιο του συναδέλφου, του μέλους του.

Ποτέ φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι πρωταγωνιστές είμαστε εμείς, μόνον εμείς.

Χαιρόμαστε ιδιαίτερα όταν ακούγονται, όλο και πιο πολλά είναι η αλήθεια τελευταία, καλά λόγια για τον ΠΣΑΠ και τους ποδοσφαιριστές , για την κοινωνική ευαισθησία που δείχνουμε, για τα φιλικά παιχνίδια φιλανθρωπικού χαρακτήρα στα οποία αγωνιζόμαστε για να ενισχύσουμε συνανθρώπους μας και ομάδες ατόμων που μας έχουν ανάγκη, μας χρειάζονται.

Η ομάδα του ΠΣΑΠ, με ποδοσφαιρικά αστέρια, εκφράζει το μεγαλείο της ψυχής του ποδοσφαιριστή και παράγει έργο ουσιαστικό και αποτελεσματικό.

Παραμένουμε κοντά στην Εταιρεία Ψυχοκοινωνικών Μελετών και στα παιδιά της Πίστης.

Υποστηρίζουμε τις προσπάθειες για αυτά τα παιδιά με τα προβλήματα ένταξης στην κοινωνία αλλά και εκείνα που πάσχουν απο καρκίνο.

Δεν μπορούμε να κάνουμε θαύματα, αλλά, είμαστε ενεργοί στην βοήθεια προς εκείνους που ζουν το πρόβλημα και κάνουν ότι γίνεται καλύτερο ώστε να το αντιμετωπίσουν,προσφέροντας ανακούφιση, ελπίδα, ανθρωπιά.

Αυτονόητο είναι ότι οφείλουμε να δείχνουμε μεγάλη προσοχή σε θέματα βίας. Πρέπει να έχουμε πάντα στο μυαλό μας ότι μία αυθόρμητη, στιγμιαία αντίδραση μας, κάτω από την πίεση που μας έχουν δημιουργήσει και από την ένταση των στιγμών, ενδέχεται να μας ακολουθεί για πάντα, ως μία μαύρη σελίδα στην προσωπική ιστορία μας.

Ο ποδοσφαιριστής είναι πρότυπο και ως τέτοιο πρέπει να συμπεριφέρεται. Παράλληλα,βέβαια, είμαστε και άνθρωποι, με τις αδυναμίες και τις δυσκολίες μας, τις ιδιαίτερες συνθήκες στις οποίες αγωνιζόμαστε.

Καταλαβαίνουμε ότι θα ξεφύγουμε κιόλας. Το περιμένουμε, θεωρούμε ότι σε κάποιες περιπτώσεις δε θα το αποφύγουμε, ότι και αν λέμε.

Τουλάχιστον,τότε, ας σεβασθούμε τον συνάδελφο, ας δείξουμε ότι μετανιώσαμε, ας φροντίσουμε ώστε να φτιάξουμε και πάλι την εικόνα μας. Μας αντιγράφουν και στο καλό αλλά και στο κακό, ας κάνουμε ότι μπορούμε για να μη ξεφύγουμε από τα όρια αλλά και για να πείσουμε ότι καταλάβαμε το λάθος μας. Αντρίκιο είναι και σωστό.

Μακρυά από τα γήπεδα μας, οφείλουμε, με κάθε θυσία να κρατήσουμε το φαινόμενο του ρατσισμού,το οποίο βλέπουμε ότι απλώνεται, δυστυχώς, σε όλη την Ευρώπη, πλέον.Στην Ελλάδα, ποτέ δεν είχαμε σοβαρό πρόβλημα ρατσισμού στο ποδόσφαιρο, τώρα,υπάρχει ένας επιπλέον λόγος προκειμένου να δείξουμε ότι εμείς είμαστε διαφορετικοί από τους άλλους.

Εμείς στην Ελλάδα, έχουμε μάθει να δείχνουμε συναδελφικότητα στους ποδοσφαιριστές που είναι κοντά μας, δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα μαζί τους και αυτό το μήνυμα πρέπει να περάσουμε και στην εξέδρα.

Ρατσιστική συμπεριφορά απέναντι σε έναν ποδοσφαιριστή, είναι προσβολή και επίθεση εναντίον όλων των συναδέλφων του, σε όποια ομάδα και σε όποια κατηγορία και αν αγωνίζονται.

Το ντόπινγκ είναι το καρκίνωμα του ποδοσφαίρου μας. Ο Γενικός Γραμματέας του ΠΣΑΠ Κώστας Πούλιος συμμετέχει σε όλα τα συνέδρια του ΕΣΚΑΝ, ενημερώνεται για κάθε σχετικό θέμα και εμείς ως Σύνδεσμος είμαστε υποχρεωμένοι απέναντι σε εσάς να σας στέλνουμε στο ξεκίνημα κάθε χρονιάς, τις καινούριες λίστες απαγορευμένων ουσιών που οδηγούν στο ντόπινγκ.

Τελευταία,υπάρχει ένα σκεύασμα που κάνει θραύση , μαζί και ζημιά, καθώς, εντοπίζεται ως απαγορευμένη ουσία.

Πρέπει να μένει μακριά μας, όπως και κάθε άλλη ουσία για την οποία δεν έχουμε συγκεκριμένη ιατρική συνταγή.

Μη ξεχνάτε πως, ότι και αν συμβεί, όποιος και αν φταίει, ο ποδοσφαιριστής θα πληρώσει το κόστος, αν βρεθεί να έχει κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών.

Εμείς είμαστε πάντα δίπλα στα μέλη μας και σε αυτό τον τομέα , τους συμπαραστεκόμαστε, αλλά, το βασικό είναι να μη φθάνουμε στο σημείο να έχουμε τέτοια προβλήματα. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί.

Το ίδιο συμβαίνει και με τα στημένα παιχνίδια.

Υπεύθυνος για αυτό το θέμα είναι ο Ταμίας του ΠΣΑΠ Σταμάτης Συρίγος, ο οποίος μάλιστα μετέχει των διεθνών σεμιναρίων της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαιριστών, για το πρόγραμμα Dont Fix It.

Οργανώσαμε Συνέδριο στην Αθήνα για τους προσυνεννοημένους αγώνες, πήραμε συγχαρητήρια από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαιριστών FIF Pro για τον τρόπο με τον οποίο δουλέψαμε σε όλα τα επίπεδα του προγράμματος Don’t Fix It.

Μη ξεχνάτε ότι όλοι όσοι επιχειρούν να κάνουν τη δουλειά τους, χρησιμοποιώντας τον ποδοσφαιριστή, στο τέλος τον αφήνουν μόνο και εκτεθειμένο , να πληρώσει εκείνος το κόστος για τις δικές τους εμπνεύσεις.

Συνάδελφοι,όλοι γνωρίζουμε καλά ( και το νιώθουμε με τα προβλήματα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε κάθε ημέρα…) ότι η χώρα περνά δύσκολους καιρούς, πολύ δύσκολους.

Το ποδόσφαιρο μας δε θα μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστο από αυτή την καταιγίδα μιζέριας.

Μόνο που μέσα σε αυτό το χαμό, ουσιαστικά, μπροστά μας έχουμε ένα μονόδρομο. Μία επιλογή. Να μείνουμε συσπειρωμένοι, περισσότερο από ποτέ άλλοτε.

Κάθε πλευρά,φυσικά, κοιτά το δικό της καλό, το όφελος και το συμφέρον της.

Εμείς είμαστε οι κυρίαρχοι, εμείς οι πρωταγωνιστές του παιχνιδιού, χωρίς εμάς δεν υπάρχει ποδόσφαιρο.

Όταν δείχνουμε τη δύναμη μας, με ομαδικό πνεύμα, είμαστε ανίκητοι.

Ουσιαστικά,άλλωστε, μόνο έτσι θα σταθούμε όρθιοι και θα επιβιώσουμε.

Βλέπουμε με χαρά ότι τόσο στα γήπεδα όσο και εδώ ανάμεσα μας, είναι πλέον πολλά νέα πρόσωπα, νέα παιδιά που έχουν ευκαιρίες και χώρο ώστε να δείξουν το ταλέντο και την ποιότητα τους, να εξελιχθούν και να προοδεύσουν, με θάρρος , αυτοπεποίθηση,αλλά, κυρίως, δουλειά.

Κυρίως,όμως, απαιτείται ταπεινότητα και διάθεση συνεργασίας.

Χάσαμε,βέβαια, από τις επαγγελματικές κατηγορίες την Τρίτη Εθνική.

Αυτή η εξέλιξη μας βρίσκει κάθετα αντίθετους, αγωνισθήκαμε για να την αποτρέψουμε, εδώ είμαστε για να επιδιώξουμε την επαναφορά της, έστω σε άλλο πλαίσιο για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο στην Ελλάδα.

Στην Τρίτη Εθνική, ο ποδοσφαιριστής αρχίζει το ταξίδι του , χτίζει την ίδια την προσωπικότητα του ως επαγγελματίας, βάζει τις βάσεις για τη συνέχεια της καριέρας του, δοκιμάζει τις δυνάμεις αλλά και τις αντοχές του.

Κυρίως,αισθάνεται ότι είναι επαγγελματίας, ετοιμάζεται για τη συνέχεια στις μεγαλύτερες κατηγορίες, προπονείται σωστά, αποκτά την κατάλληλη νοοτροπία.

Βλέπουμε,βεβαίως, ότι στη σημερινή Τρίτη Εθνική, αγωνίζονται πολλοί συνάδελφοι μας οι οποίοι μέχρι πέρσι ή έως και τον Ιανουάριο, ακόμα, ήταν μαζί μας ως επαγγελματίες.

Έχουμε ερεθίσματα από τις επαφές μας με αυτά τα παιδιά και καταλαβαίνουμε ότι θα ήθελαν να είναι μαζί μας ως μέλη του ΠΣΑΠ, να παραμείνουν μαζί μας, ενεργοί στον Σύνδεσμο.

Εμείς σκοπεύουμε να προχωρήσουμε στις απαραίτητες διαδικασίες ώστε να σταθεί δυνατό να τους δίνουμε ασφαλιστική και νομική κάλυψη, μόνο με την καταβολή της ετήσιας συνδρομής τους στον ΠΣΑΠ, όπου θα είναι ενεργά και τακτικά μέλη, έστω και αν αγωνίζονται σε ομάδες που λογίζονται ως ερασιτεχνικές.

Παράλληλα,θα είναι κάτω από τη σκέπη του Συνδέσμου.

Πάνω από όλους μας φυσικά, είναι η Εθνική Ελλάδας.

Ο ΠΣΑΠ ήταν και είναι διαρκώς κοντά στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα από το οποίο περιμένουμε πολλά και στην Βραζιλία.

Αυτή η Εθνική ομάδα, είναι αλήθεια ότι δεν είχε, αν και θα έπρεπε, καθολική βοήθεια από τους Έλληνες φιλάθλους, από την ελληνική κοινή γνώμη, είναι σπουδαία, άξια πέτυχε όσα έχει καταφέρει μέχρι τώρα και φυσικά μπορεί ακόμα περισσότερα.

Η Εθνική Ελλάδας έχει την αγάπη και τη συνδρομή μας. Είμαστε πάντα μαζί της και το έχουμε αποδείξει με κάθε τρόπο.

Και οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τους ποδοσφαιριστές της Εθνικής μας ομάδας γιατί είναι πάντα δίπλα στον ΠΣΑΠ και ενδιαφέρονται για τον Σύνδεσμο τους και για όλους τους συναδέλφους τους.

Και στα εύκολα, μα κυρίως στα δύσκολα, ο ΠΣΑΠ και όλοι οι Έλληνες ποδοσφαιριστές είναι δίπλα στην Εθνική μας ομάδα.Και είμαστε σίγουροι ότι θα μας δώσει και άλλες χαρές.

Η δουλειά στον ΠΣΑΠ δε σταματά.

Προσπαθούμε να ασχοληθούμε, παραγωγικά, με ότι προκύπτει κάθε ημέρα, αλλά, κυρίως,σχεδιάζουμε την επόμενη ημέρα, αναζητώντας λύσεις και εφαρμογές για τους συναδέλφους μας, ώστε να έχουν περισσότερα εφόδια για την επόμενη, μετά το ποδόσφαιρο, ημέρα, αλλά και να παίρνουν όσα τους αναλογούν.

Ξεχωριστή σημασία και σημαντική παροχή , δωρεάν σπουδών για τις οποίες σε άλλη περίπτωση θα έπρεπε να δοθούν 35.000 ευρώ από τον ενδιαφερόμενο, αποτελεί το Πρόγραμμα On Line Academy για επιμόρφωση μελών μας στο αθλητικό μάνατζμεντ.

Περάσαμε,δυστυχώς, δύσκολες καταστάσεις ( και εσωτερικές ) στον Σύνδεσμο και πλέον τις ξεπερνάμε, κάνοντας έτσι μία νέα αρχή.

Είμαστε ευχαριστημένοι γιατί βλέπουμε ότι, προοδευτικά, έχει σβήσει αυτή η αίσθηση καχυποψίας που υπήρχε απέναντι στον ΠΣΑΠ.

Οι ποδοσφαιριστές αγκαλιάζουν και πάλι τον Σύνδεσμο τους και είναι μαζί ώστε να αγωνισθούν για τα δικαιώματα τους.

Η δύναμη του ΠΣΑΠ είναι ο ποδοσφαιριστής και η συμπαράταξη του είναι αναγκαία.

Στο μυαλό μας, είναι διαρκώς η προσφορά στο συνάδελφο, ειδικά σε εκείνον που έχει ανάγκη την βοήθεια μας, γιατί δεν μπορεί να πάρει ελπίδα από πουθενά αλλού.

Ο εκσυγχρονισμός του Συνδέσμου, η αλλαγή στις δομές λειτουργίας του, βοηθούν στην κατεύθυνση της παροχής καλύτερων υπηρεσιών στον ποδοσφαιριστή.

Αλλά και ο ποδοσφαιριστής από την πλευρά του, οφείλει να είναι ακόμα πιο ενεργός, ώστε να μη μένει τίποτα στην τύχη, τίποτα άγνωστο, τίποτα αβέβαιο.

Μιλήστε μαζί μας, δώστε μας την ενημέρωση σας, ελάτε να ανταλλάξουμε απόψεις, είμαστε εδώ για να σας ακούσουμε.

Με κορωνίδα την Εθνική μας ομάδα και όλους εμάς απλούς στρατιώτες στον αγώνα που γίνεται ώστε να μη χάσουμε και άλλο χρόνο και άλλες ευκαιρίες, μετά από εκείνη την,ίσως μοναδική αλλά σίγουρα όχι τελευταία του 2004, πάμε να παίξουμε όλοι μαζί μπάλα.

Με συνεργασία, ειλικρίνεια, ομόνοια, αλληλεγγύη και με τη σιγουριά ότι όταν όλοι μιλάμε την ίδια γλώσσα, αυτή του ποδοσφαίρου, κανείς και ποτέ δεν μπορεί να μας νικήσει.

Σας βεβαιώ ότι έχουμε μαχητικότητα, δυναμισμό, υπομονή, επιμονή, ειλικρίνεια, σταθερότητα στις απόψεις μας.

Κανείς δεν περισσεύει στον αγώνα που κάνουμε.

Είμαστε μαζί, είμαστε ενωμένοι, εμείς είμαστε το ποδόσφαιρο.

Σας ευχαριστούμε”.

[psap]
Κοινοποίηση
Δείτε Ακόμη