Ολοι μας λέμε #SAVEHAKEEM

FIFPROΔΡΑΣΕΙΣΝΕΑ

Εκλληση για την άμεση αποφυλάκιση του Χουακίμ Αλ Αραμπί από τις φυλακές της Ταϊλάνδης όπου κρατείται απεύθυνε η FIFPro και μέσω αυτής, το σύνολο των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών.

Ο 29χρονος έφυγε το 2014 από το Μπαχρέιν με προορισμό την Αυστραλία, λόγω των διώξεων και των βασανισμών που υπέστη στην πατρίδα του από το 2012 και μετά. Εκεί του χορηγήθηκε πολιτικό άσυλο και μάλιστα συνέχισε την καριέρα του σε διάφορες ομάδες της χώρας.

Παρόλα αυτά τον περασμένο Νοέμβριο τέθηκε υπό κράτηση όταν μετέβη στην Ταϊλάνδη για το μήνα του μέλιτος με τη σύζυγό του, λόγω του εντάλματος σύλληψης που είχε εκδώσει το Μπαχρέιν εις βάρος του.

Η FIFPro καταγγέλλει πως ξέχωρα από το γεγονός πως ο Αλ Αραμπί προφυλάσσεται από τους κανονισμούς που διέπουν τη διεθνή αμνηστία, υπάρχουν φόβοι πως θα υποβληθεί σε νέα βασανιστήρια εφόσον εκδοθεί στην πατρίδα του και απειλείται η σωματική του ακεραιότητα.

Μάλιστα έχει ήδη απευθυνθεί για το θέμα σε όλους τους αρμόδιους διεθνείς ποδοσφαιρικούς φορείς και τονίζει προς πάσα κατεύθυνση πως πρέπει άμεσα να αφεθεί ελεύθερος, ώστε να επιστρέψει στη Μελβούρνη όπου αγωνίζεται στη Πάσκοε Βάλε. Παράλληλα στέκεται στο γεγονός πως αναιρέθηκε το ένταλμα σύλληψής του που είχε εκδώσει η Ιντερπόλ, βάσει του οποίου κινήθηκαν οι αρχές της Ταϊλάνδης.

Σε αυτό το πλαίσιο ξεκίνησε καμπάνια για τη συλλογή υπογραφών υπέρ της άμεσης απελευθέρωσης του Αλ Αραμπί και ήδη δεκάδες χιλιάδες συνάνθρωποί μας, ποδοσφαιριστές και μη, τάχθηκαν στο πλευρό του.

Ολοι μας συμμετέχουμε ενεργά και λέμε #SAVEHAKEEM.

https://action.amnesty.org.au/act-now/savehakeem-tell-thailand-to-release-refugee-footballer

Κοινοποίηση
Δείτε Ακόμη