Είναι απαράδεκτο να γίνονται επιθέσεις κατά των ποδοσφαιριστών

FIFPROΔΡΑΣΕΙΣΝΕΑ

«Τώρα που είδαμε το βίντεο, τα συναισθήματα και οι αντιδράσεις του Συμβουλίου της FIFPro Division Europe στην προχθεσινή τους συνεδρίαση προκαλούν αηδία και έκπληξη» δήλωσε ο πρόεδρος της FIFPro Division Europe Philippe Piat, έχοντας ακόμα φρέσκιες τις εικόνες βίας που εκτυλίχθηκαν με την προβολή του βίντεο, κατά του ποδοσφαιριστή Spartak Gogniev της FC Krasnodar.
Την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου, ο Gogniev δέχθηκε ανελέητη επίθεση από ομάδα ανθρώπων κατά την διάρκεια μίας αναμέτρησης της δεύτερης ομάδας του Terek Grozny. Το αποτέλεσμα της άνανδρης αυτής επίθεσης ήταν κατάγματα στα πλευρά, διάσειση, σπασμένη μύτη και διάφορα άλλα σοβαρά τραύματα. Ο 30χρονος τέως διεθνής της Εθνικής Ρωσίας έπρεπε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.
Η πειθαρχική επιτροπή της Ρωσικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας τιμώρησε τον Gogniev με την ποινή του αποκλεισμού 6 παιχνιδιών, πρόστιμο ύψους 12.000 €, ενώ ο προπονητής και αξιωματούχοι της δεύτερης ομάδας τιμωρήθηκαν με την ποινή του αποκλεισμού των 12 μηνών για την ανάμιξη τους στην επίθεση. Η δεύτερη ομάδα, Terek Grozny, τιμωρήθηκε με ποινή 2 παιχνιδιών εκτός έδρας σε άλλο, μάλιστα γεωγραφικό διαμέρισμα.
Ο πρόεδρος της FIFPro Division Europe συνεχίζει «Οι ποινές που επιβλήθηκαν από την Ομοσπονδία είναι ανεπαρκείς έως και αστείες. Τώρα, πλέον, η UEFA πρέπει να δράσει. Τέτοιου είδους πράξεις δεν πρέπει να μένουν ατιμώρητες και χωρίς σοβαρές επιπτώσεις».
«Η βία κατά των ποδοσφαιριστών είναι ένα από τα μεγάλα προβλήματα που μαστίζουν το ποδόσφαιρο, αλλά, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι το πρόβλημα των στημένων παιχνιδιών, όπως και το φαινόμενο με τους απλήρωτους ποδοσφαιριστές παραμένουν τα πρώτα μας μελήματα».
«Θα στείλω το βίντεο στον Michel Platini, για να βρει άμεση λύση. Τέτοιου είδους γεγονότα είναι απαράδεκτα και πρέπει να εξαλειφθούν από το ποδόσφαιρο».

Το επίμαχο βίντεο μπορείτε να το δείτε στο παρακάτω link:
Violence against players is unacceptable

Κοινοποίηση
Δείτε Ακόμη