Οι Χιλιανοί ποδοσφαιριστές ξεκινούν εκστρατεία κατά της βίας στα γήπεδα

FIFPROΔΡΑΣΕΙΣΝΕΑ

Στην Χιλή, οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές και ο Σύνδεσμος τους SIFUP ξεκινούν εκστρατεία κατά της βίας, με το σύνθημα «Στραφείτε κατά της βίας».

Οι ποδοσφαιριστές από όλες τις ομάδες της Α΄ Εθνικής και Β΄ Εθνικής κατηγορίας συμμετέχουν σε αυτή την εκστρατεία.

Ο SIFUP και οι ποδοσφαιριστές είναι προβληματισμένοι για τη σωματική τους ακεραιότητα. Από τον Φεβρουάριο, υπήρξαν τέσσερα κρούσματα βίας κατά ποδοσφαιριστών.

10 Φεβρουαρίου: Χούλιγκανς της Universidad de Chile πέταξαν βεγγαλικά στους παίκτες της Iquique. Το παιχνίδι διεκόπη για 50 λεπτά.

9 Απριλίου: Ο παίκτης της Colo Colo, Carlos Munoz δέχθηκε απειλές από τον Πρόεδρο και άλλους οπαδούς του Συνδέσμου οπαδών της Colo Colo στην Garra Blanca.

15 Απριλίου: Οπαδοί της Nublense επιτέθηκαν στην αποστολή της Curico Unido ενώ  ήταν στο λεωφορείο. Ο ποδοσφαιριστής Ariel Pereira δέχθηκε χτύπημα στο πρόσωπο από μία πέτρα που εκσφενδονίσθηκε  από τους χούλιγκανς.

1 Μαΐου: Χούλιγκανς της Colo Colo εισβάλουν στο γήπεδο, Estadio Monumental και διακόπτουν την προπόνηση της ομάδας τους.

Πριν από δύο εβδομάδες, ξεκίνησε η εκστρατεία με την αναμέτρηση της Colo Colo με την Universidad de Chile: Δύο από τις μεγαλύτερες ομάδες της χώρας έπαιζαν σε εκείνη την αναμέτρηση το πιο σημαντικό ματς της σεζόν.

Όλοι οι ποδοσφαιριστές μπήκαν στο γήπεδο φορώντας φανέλες με το σύνθημα «De Espaldas a la Violencia»

Την περασμένη εβδομάδα συνεχίσθηκε η εκστρατεία με όλους τους παίκτες από όλες τις ομάδες της Α’ και Β’ Εθνικής κατηγορίας φορώντας τις φανέλες με το σύνθημα.

«Το πιο σημαντικό είναι ότι όλοι οι παίκτες αισθάνονται ότι είναι υποχρέωση τους να δείξουν αφοσίωση και υποστήριξη στο έργο του Συνδέσμου μας και στην εκστρατεία που ξεκινήσαμε» δήλωσε εκπρόσωπος του SIFUP, ο Patricio Jorquera.

«Ζητούμε από την κυβέρνηση και τις ομάδες να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα, έτσι ώστε να υπάρχουν οι απαραίτητες εγγυήσεις και να διασφαλίζεται η σωματική ακεραιότητα των ποδοσφαιριστών μας».

Chilean players launch campaign against violence

Κοινοποίηση
Δείτε Ακόμη