Ένα επαναλαμβανόμενο και απεχθές θέμα: Βία

FIFPROΔΡΑΣΕΙΣΝΕΑ

Ο Jonathan Bottinelli, ποδοσφαιριστής στην San Lorenzo της Αργεντινής, δέχθηκε επίθεση από οπαδούς της ίδιας της ομάδας του. Οι Αργεντίνοι ποδοσφαιριστές ζητούν από την Ομοσπονδία τους να εξαλείψει το πρόβλημα της βίας που μαστίζει το ποδόσφαιρο της χώρας.
Ο Carlos Pandolfi, Πρόεδρος του Συνδέσμου επαγγελματιών ποδοσφαιριστών, δήλωσε: «Για πολλούς και απεριόριστους λόγους, η βία αποτελεί πλέον το επικρατέστερο θέμα που απασχολεί το ποδόσφαιρο. Τέτοιου είδους επεισόδια, είναι αποτρόπαια από κάθε άποψη, αλλά, δυστυχώς επανέρχονται στο γήπεδο, δημιουργώντας κλίμα ανασφάλειας για τους ποδοσφαιριστές ώστε να συνεχίσουν με τις δραστηριότητές τους».
«Η San Lorenzo έχει υποστεί πάρα πολλές φορές πλήγματα από άτομα που ονομάζονται οπαδοί και συνηθίζουν να επιλέγουν την οδό της λεκτικής και φυσικής επίθεσης. Ο Jonathan Bottinelli δέχτηκε επίθεση από μία ομάδα χουλιγκάνων που εισέβαλαν στην ομάδα και παρά το γεγονός ότι γινόταν η χρήση της πρακτικής «κεκλεισμένων των θυρών».
«Αμέσως μετά το συμβάν, κινητοποιηθήκαμε με μηχανισμούς που διαθέταμε. Η πρώτη μας άμεση κινητοποίηση ήταν να δεχθούμε στα γραφεία μας εκπροσώπους της ομάδας και τον ποδοσφαιριστή και μαζί ζητήσαμε από το Υπουργείο Ασφάλειας συνάντηση για να επιληφθούν του θέματος, λέγοντας και προς την ομάδα να αναλάβει τις ευθύνες της έτσι ώστε να εγγυηθεί την ασφάλεια των ποδοσφαιριστών στον χώρο εργασίας τους».
«Συναντήσαμε όλη την ομάδα και ακούσαμε τους προβληματισμούς τους. Γνωρίζουμε ότι αυτή η μάστιγα δεν είναι κάτι νέο αλλά την είχαμε θέσει υπό έλεγχο με την βοήθεια της Ομοσπονδίας. Τώρα, όμως, πρέπει να κάνουμε όλοι μαζί κάτι πριν εξαπλωθεί αυτή η νοοτροπία».
«Σε κάθε περίπτωση, οι ποδοσφαιριστές είναι τα θύματα της βίας, και εμείς στον Σύνδεσμο δε θα καταθέσουμε τα όπλα. Γι’ αυτό απαιτούμε από κάθε υπεύθυνο ότι οι ποδοσφαιριστές έχουν κάθε δικαίωμα να εργάζονται σε ασφαλές και υγιές εργασιακό περιβάλλον».
Το εντός έδρας παιχνίδι της San Lorenzo με την Νewells Old Boys έχει ακυρωθεί αφού ο αμυντικός της San Lorenzo ο Jonathan Bottinelli δέχθηκε επίθεση από οπαδούς της δικής του ομάδας.

A repeated and abominable subject: violence

Κοινοποίηση
Δείτε Ακόμη