Το πιο όμορφο ταξίδι του ΠΣΑΠ

ΔΡΑΣΕΙΣΝΕΑ

Ηταν 3 Απριλίου, όταν ενώσαμε τις φωνές μας για έναν ανώτερο σκοπό. Η πατρίδα μας, όπως και όλος ο κόσμος, δοκιμάζονταν – δυστυχώς συμβαίνει ακόμη και σήμερα – από την πανδημία του Covid-19 και ο ΠΣΑΠ σεβόμενος τις αρχές και τις αξίες του επεδίωξε να σταθεί στο πλευρό όλων εκείνων που καθημερινά ρισκάρουν και μοχθούν για το κοινό καλό.

Είναι οι γιατροί και νοσηλευτές μας, οι άνθρωποι της διπλανής πόρτας που αξίζουν την αναγνώριση και τον σεβασμό μας.

Μέσω της ιστοσελίδας gazzetta.gr διοργανώσαμε τότε έναν τηλεμαραθώνιο αλληλεγγύης για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και του νοσηλευτικού προσωπικού της Ελλάδος, που αποτελούν πια τους ήρωες της εποχής μας.

Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν αποτέλεσαν το «όπλο» ώστε να τους βοηθήσουμε στο έργο που επιτελούν και χάρις στη δική σας ενίσχυση καταφέραμε να προσθέσουμε ένα λιθαράκι προς όφελός τους.

Το προηγούμενο διάστημα παραδώσαμε ιατρικό εξοπλισμό σε 9 νοσοκομεία των Αθηνών, της Θεσσαλονίκης και του Ηρακλείου, που αγοράστηκαν μέσω των χρημάτων που συγκεντρώθηκαν.

Ομως λόγω της εκ νέου έξαρσης της πανδημίας που παρατηρείται εσχάτως, αποφασίσαμε να επισκεφτούμε μόνο δύο, ώστε να συγχαρούμε κατ’ ιδίαν το νοσηλευτικό τους προσωπικό για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλει, το Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» και το Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γεώργιος Παπανικολάου». Θέλαμε να βρεθούμε και στην Κρήτη, ωστόσο κρίθηκε σκόπιμο να μην το πράξουμε και επιφυλασσόμαστε για το μέλλον.

Πιο συγκεκριμένα τα παρακάτω Νοσηλευτικά Ιδρύματα ενισχύθηκαν με τα εξής ιατρικά μηχανήματα:

1) Στο Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών «Αγία Σοφία» παραδώσαμε, στο ακτινολογικό του τμήμα, ένα φορητό ακτινολογικό JOLLY και ένα σύστημα ψηφιακής υπολογιστικής ακτινογραφίας VITA FLEX.

2) Στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γ. Παπανικολάου» παραδώσαμε, επίσης στο ακτινολογικό του τμήμα, έναν ψηφιακό ανιχνευτή ακτινογραφίας DR TECH
EVS 3643.

3) Στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Λαϊκό» αποστείλαμε, στο καρδιολογικό του τμήμα, δύο ηλεκτροκαρδιογράφους FUKUDAFX-7402.

4)Στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ευαγγελισμός» αποστείλαμε, στο ακτινολογικό του τμήμα, έναν ψηφιακό ανιχνευτή ακτινογραφίας DR TECH EVS 4343.

5) Στο «Κοργιαλένειο & Μπενάκειο» Νοσοκομείο αποστείλαμε, στο τμήμα ΜΕΘ, έναν αναπνευστήρα COVIDIEN NEWPORT e360E.

6) Στο Νοσοκομείο Αθηνών «Ασκληπιείο» αποστείλαμε, στο ακτινολογικό του τμήμα, έναν ψηφιακό ανιχνευτή ακτινογραφίας DR TECH EVS 3643.

7) Στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Ο Αγιος Δημήτριος» αποστείλαμε, στο τμήμα ΜΕΘ, μία κλίνη HILL-ROM 900 ACCELLA BED.

8) Στο Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου Κρήτης «Βενιζέλειο & Πανάνειο» αποστείλαμε, στο τμήμα ΜΕΘ, έναν φορητό υπέρηχο MYLAB SIGMA.

9) Στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου Κρήτης «ΠΑΓΝΗ» αποστείλαμε, στο τμήμα ΜΕΘ, έναν φορητό υπέρηχο MYLAB SIGMA.

Σε αυτό το σημείο θέλουμε να σταθούμε στη βοήθεια που λάβαμε από την εταιρεία «Απόστολος Γ. Παπούδης & Υιός», η οποία χωρίς ίδιον όφελος μεσολάβησε ώστε να προμηθευτούμε ως ΠΣΑΠ τον ιατρικό εξοπλισμό και να τον διανείμουμε στα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας,

Ως επαγγελματίες ποδοσφαιριστές δεσμευόμαστε πως θα βρισκόμαστε πάντα στο πλευρό εκείνων που πασχίζουν για το κοινό καλό και ευχόμαστε σύντομα η ανθρωπότητα να ξεπεράσει τον σκόπελο της πανδημίας που βρίσκεται ενώπιόν μας.

Κοινοποίηση
Δείτε Ακόμη