Τα παιδιά γυρνούν την πλάτη στην βία…

ΔΡΑΣΕΙΣΝΕΑ

Η Στέγη Ανηλίκων και Εφήβων Σύρου έχει αφιερώσει τη φετινή χρονιά στην καταπολέμηση της βίας στον αθλητισμό. Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της, σε συνεργασία με την Ακαδημία Μπάσκετ του Άρη Σύρου και τους Παλαίμαχους του Άρη Σύρου, καλεί κάθε αθλητικό, πολιτιστικό και εκπαιδευτικό φορέα να στείλει το δικό του “δυνατό” μήνυμα, ανάβοντας “κόκκινο” στη βία.
Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών και προσωπικά ο Πρόεδρος του Στέλιος Γιαννακόπουλος, έχουν σταθεί στο πλευρό της Στέγης Ανηλίκων και Εφήβων Σύρου, στηρίζοντας το έργο και την αγωνιώδη προσπάθεια της για κοινωνική προσφορά.
Το δικό μας μήνυμα, το μήνυμα του ΠΣΑΠ αποτελείται από λίγες λέξεις, που πάντα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας.
”Τα παιδιά γυρνούν την πλάτη στην βία”.
Αυτό πρέπει να έχουμε, ειδικά εμείς οι μεγαλύτεροι, πάντα στο μυαλό μας. Αποστρέφονται την βία τα παιδιά και όταν δείχνουν βίαιες συμπεριφορές, απλώς. αντιγράφουν τους μεγάλους που τους παρέσυραν, τους καθοδήγησαν, τους έδωσαν λάθος συμβουλές.
Εμείς είμαστε υπεύθυνοι για τα παιδιά και εμείς έχουμε το χρέος να τα εκπαιδεύσουμε, να τα διαπαιδαγωγήσουμε, να τα προφυλάξουμε, να τα συνετίσουμε, να τα επανεντάξουμε. Σε αυτή την κατεύθυνση είναι πρόθυμοι και έτοιμοι να κινηθούν οι Έλληνες ποδοσφαιριστές, που συγχαίρουν για τους αγώνες και τις πρωτοβουλίες της την Στέγη Ανηλίκων και Εφήβων Σύρου.
Η ”Στέγη” είναι Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Κοινωνικής Υποστήριξης Ανηλίκων και Εφήβων και ιδρύθηκε με πρωτοβουλία της Υπηρεσίας Επιμελητών Ανηλίκων του Δικαστηρίου Ανηλίκων Σύρου.
Με αυτόν τον τρόπο δημιουργήθηκε ένα επιστημονικό πλαίσιο στήριξης ενταγμένο στη δική τους τοπική κοινωνία και όχι στη φυλακή ή τα αναμορφωτικά ιδρύματα που είναι αποθήκες ψυχών.
Από την ημέρα που ξεκίνησε η ”Στέγη”, όραμα της είναι ένα μεγάλο σπίτι που θα αγκαλιάσει όλα τα παιδιά και τους νέους του Νομού Κυκλάδων που έχουν ανάγκη ψυχοκοινωνικής στήριξης.
Όπως λένε όσοι προσφέρουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους στη ”Στέγη”, «ανάμεσα μας υπάρχουν άνθρωποι που αγαπούν τα παιδιά και μπορούν να τα
αγκαλιάσουν και να τα στηρίξουν».
Μάλιστα, η ”Στέγη” λέει.
ΟΧΙ στα Ιδρύματα Κλειστής Περίθαλψης.
ΟΧΙ στα Ιδρύματα Αγωγής.
ΟΧΙ στην απομάκρυνση των παιδιών από την κοινότητά τους.
ΝΑΙ στα Κέντρα Ημέρας.
Όλα τα παιδιά, προστατευμένα μέσα σε σπίτια αγάπης-παιδείας-καθοδήγησης-καλλιέργειας ψυχών για μια καλύτερη κοινωνία.

[psap]
Κοινοποίηση
Δείτε Ακόμη