Ο ΠΣΑΠ στο πλευρό των παιδιών με εκστρατεία κατά της βίας και του ρατσισμού

ΔΡΑΣΕΙΣΝΕΑ

Με έμπρακτο τρόπο συνεχίζει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών την εκστρατεία του κατά της βίας, του ρατσισμού, και του ντόπινγκ, προσπαθώντας να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά, προκειμένου να συμβάλλει δραστικά στην προετοιμασία μιας γενιάς φιλάθλων που θα έχει σωστή συμπεριφορά στα γήπεδα ενώ παράλληλα επιχειρεί να συμβάλλει στην αλλαγή νοοτροπίας των μεγαλύτερων σε ηλικία ποδοσφαιρόφιλων.

[justified_image_grid ids=6730 row_height=400]

Με χαρά και ικανοποίηση αλλά και με αυξημένο αίσθημα ευθύνης προς το κοινωνικό σύνολο και ιδιαίτερα προς τα παιδιά, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών, δέχθηκε σχετική πρόσκληση και εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο του Διονύση Δημόπουλο, τον Γενικό Γραμματέα Κώστα Πούλιο και τον συνεργάτη του ΠΣΑΠ Κώστα Παπαδόπουλο , στο ‘’3ο Τουρνουά Προσφοράς και Αλληλεγγύης’’, που οργανώθηκε από τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014 στο Αθλητικό Κέντρο Ρουφ.

[justified_image_grid ids=6728,6719]

Ιδιαίτερα τιμητική ήταν η παρουσία, κοντά στα παιδιά, των ποδοσφαιριστών του Πανιωνίου Χρήστου Τασουλή και Ξενοφώντα Πάνου, οι οποίοι απέδειξαν με την ανταπόκριση τους στο κάλεσμα του ΠΣΑΠ ότι οι Έλληνες ποδοσφαιριστές ήταν και είναι αρωγοί σε κάθε ευγενή προσπάθεια, με τη φυσική παρουσία τους και με ομιλία στα παιδιά με μηνύματα ενάντια στην βία, τον ρατσισμό και το ντόπινγκ, ώστε να τα βοηθήσουμε να αντιληφθούν και να εκτιμήσουν τις αρχές και τις αξίες που θα είναι καλό και χρήσιμο να υπηρετούν για τους εαυτούς τους αλλά και για το κοινωνικό σύνολο, του οποίου αποτελούν το πλέον ευαίσθητο μέρος.

Τα μέλη του Δ.Σ. του ΠΣΑΠ και οι ποδοσφαιριστές του Πανιωνίου, μοίρασαν στα 250 παιδιά από Ακαδημίες Ποδοσφαίρου, που ήταν στο γήπεδο, βραχιολάκια με σύνθημα κατά του ρατσισμού ενώ τους απένειμαν τα μετάλλια τους, στην τελετή που οργανώθηκε.

[justified_image_grid ids=6731,6725,6721]

Σταθερά και αταλάντευτα ο ΠΣΑΠ και το σύνολο των μελών του, είναι αλληλέγγυοι με κάθε συνεργασία που ως στόχο έχει την ανάδειξη της θετικής πλευράς του ποδοσφαίρου και την ενίσχυση της διάδοσης του αθλητικού πνεύματος.

Ο ΠΣΑΠ συγχαίρει και ευχαριστεί τους συναδέλφους Τασουλή και Πάνο για την παρουσία τους, καθώς στάθηκαν δίπλα στα παιδιά, συμβάλλοντας στην επιτυχία αυτής της προσπάθειας. Ευχαριστεί επίσης για την επιμέλεια της διοργάνωσης τους κυρίους Τεντόμα και Βαφειάδη.

Στην ομιλία του, κατά την τελετή απονομής των μεταλλίων, ο Πρόεδρος του ΠΣΑΠ Διονύσης Δημόπουλος επεσήμανε στους παρισταμένους.

Kυρίες και Κύριοι, αγαπημένα μας Παιδιά,

Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που βρισκόμαστε εδώ, μαζί σας, γιατί αισθανόμαστε ότι εδώ χτυπά η καρδιά του ποδοσφαίρου, σε αυτά τα νεανικά κορμιά, που προσπαθούν, ονειρεύονται, ελπίζουν, μα πάνω από όλα αγωνίζονται με αγάπη για το πιο όμορφο και δημοφιλές παιχνίδι.

[justified_image_grid ids=6727 row_height=400]

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμα της Πολιτείας και του Δήμου Αθηναίων, προκειμένου να τιμήσει με την, ουσιαστική, παρουσία του την εκδήλωση-θεσμό, που ως στόχο έχει την ανάδειξη του ταλέντου και της δυναμικής των παιδιών που δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους στο ποδόσφαιρο, σε οργανωμένο περιβάλλον Ακαδημιών, κοντά σε ανθρώπους που πράγματι είναι γνώστες του αντικειμένου και εξαιρετικοί παιδαγωγοί.

Η πρωτοποριακή συνεργασία που ξεκίνησε ο ΠΣΑΠ με την Πολιτεία, προκειμένου, στο πλαίσιο της αλυσίδας των δράσεων του, να συντελέσει στην αναβάθμιση του ποδοσφαίρου μας και την καλύτερη αθλητική εκπαίδευση της νεολαίας μας, βρίσκει την έκφραση αλλά και τη συνέχειά της σε δράσεις όπως αυτή εδώ, του Δήμου Αθηναίων και του αρμόδιου Οργανισμού του, του ΟΠΑΝΔΑ.

[justified_image_grid ids=6721 row_height=400]

Οι ποδοσφαιριστές γνωρίζουν ότι είναι πρότυπα για την κοινωνία, ειδικά για τους νέους ανθρώπους και αναμφίβολα αντιλαμβάνονται άριστα τον ρόλο τους και για αυτό άλλωστε, βλέπετε ότι προσπαθούμε να επιστρέψουμε στον κόσμο την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείχνει.

Θέλουμε από εσάς αλλά και από όλους όσοι ασχολούνται, άμεσα ή έμμεσα με το ποδόσφαιρο, γενικά με τον αθλητισμό, να μένετε μακριά από τη βία, το ρατσισμό και το ντόπινγκ, τις μάστιγες του παιχνιδιού μας, που ανατροφοδοτούν εικόνες και φαινόμενα που προκαλούν προβληματισμό και απογοήτευση, δηλητηριάζουν το ποδόσφαιρο.

Η βία είναι ο πρώτος και μεγαλύτερος εχθρός του ποδοσφαίρου, γιατί δυναμιτίζει τα θεμέλια του, διαλύει τη συνοχή του, υποθηκεύει το μέλλον του παιχνιδιού μας και πάνω από όλα βάζει σε τεράστιες περιπέτειες όλους όσοι κάνουν το λάθος να μπουν στην, ανώφελη όσο και επικίνδυνη, διαδικασία επίδειξης δύναμης απέναντι σε ανθρώπους με τους οποίους, στην πραγματικότητα, δεν τους χωρίζει τίποτα. Τα προβλήματα της κοινωνίας δεν πρέπει, για κανένα λόγο, να μεταφέρονται στο ποδόσφαιρο.

Μαγκιά δεν είναι να χαλάς, αλλά, να φτιάχνεις. Μαγκιά δεν είναι να ξεσπάς, αλλά, να είσαι κυρίαρχος του εαυτού σου. Μαγκιά δεν είναι να κάνεις κακό, να χτυπάς, να απειλείς, να βρίζεις, να πετάς αντικείμενα, αλλά, να χαίρεσαι το ποδόσφαιρο και τα έντονα συναισθήματα που προκαλεί.
Ενωμένοι είμαστε στο παιχνίδι μας και έτσι θα μείνουμε.

[justified_image_grid ids=6722 row_height=400]

Εδώ είμαστε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, είμαστε ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ.

Κανείς δεν πρόκειται να ξεχωρίσει από τον άλλον, για το χρώμα, τη θρησκεία του ή για οποιονδήποτε λόγο. Ένα τρανταχτό παράδειγμα είναι το ακόλουθο: Η παρέμβαση του ΠΣΑΠ είχε ως αποτέλεσμα να συναντηθούν στα γραφεία μας και να συμφιλιωθούν μπροστά στις κάμερες αλλά και πίσω από αυτές, οι συνάδελφοι μας Ντουμίτρου της Π.Α.Ε. Βέροια και Καρντόσο της Π.Α.Ε. ΚΕΡΚΥΡΑ οι οποίοι είχαν εμπλακεί σε περιστατικό για το οποίο καταγγέλθηκε ρατσιστική συμπεριφορά.

Προλαβαίνουμε καταστάσεις, λειτουργούμε πυροσβεστικά όπου υπάρχει πρόβλημα, νουθετούμε, αλλά, εντέλει δεν αφήνουμε τίποτα στη τύχη του, γιατί ο ρατσισμός είναι σαν το σαράκι που μπορεί να καταφάει τα πάντα, αν το αφήσεις να δράσει.

Εδώ είμαστε όλοι, γιατί έχουμε το μεράκι και την αγάπη για το ποδόσφαιρο, υπηρετούμε την ευγενή άμιλλα και τις αρχές του ευ αγωνίζεσθαι.

Ποτέ δεν ξεχνάμε ότι μπήκαμε στο γήπεδο για να κάνουμε αθλητισμό.

Πάντα πρέπει να θυμόμαστε ότι αν δε μάθουμε να χάνουμε, δε θα μάθουμε να κερδίζουμε.

Συγχαρητήρια για τις προσπάθειες και τις επιτυχίες σας.

Όλοι είστε νικητές, στα μάτια μας και έτσι πρέπει να νιώθετε.

[justified_image_grid ids=6724,6726]

Μακάρι να γίνετε πρωταθλητές, αλλά, μην ξεχνάτε ότι πρώτα πρέπει να γίνετε αθλητές και ότι πάντα οφείλετε να είστε φίλαθλοι, να αγαπάτε τα σπορ, να μην ξεχνάτε ότι από εδώ παίρνετε ζωή, όσο δίνετε ζωή. Εδώ μαθαίνεις ότι μπορεί να πέσεις αλλά ταυτόχρονα μαθαίνεις ότι εφόσον προσπαθήσεις μπορείς και να σηκωθείς. Πρέπει να πιστεύεις στον εαυτό σου, στη δύναμη της συνεργασίας, της ομαδικότητας και της αλληλεγγύης. Εδώ δείχνεις ποιος είσαι, γιατί στο γήπεδο είμαστε όλοι ίσοι.

Να είστε καλά. Καλές Γιορτές, με Υγεία.

[psap]
Κοινοποίηση
Δείτε Ακόμη